ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΣΧΟΛΕΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΠΑ.Δ.Α. Τ.Ε.Ι. ΣΕΡΡΩΝ

Το τμήμα Αρχιτεκτονικής έχει ως στόχο την προετοιμασία των υποψήφιων σπουδαστών στα ειδικά μαθήματα (ελεύθερο και γραμμικό) των εισαγωγικών εξετάσεων στις σχολές Αρχιτεκτονική και σε ορισμένα Τμήματα των ΠΑ.Δ.Α.
Δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στο προσωπικό ρυθμό του κάθε σπουδαστή, μέσω προσωπικής παρακολούθησης, έτσι ώστε να φτάσει στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
Τα μαθήματα είναι 3ωρα ή 6ωρα, (σύνολο την εβδομάδα 6-9 ώρες) ανάλογα με τη προτίμηση και τις ανάγκες του κάθε σπουδαστή. Επίσης παρέχονται οι απαραίτητες σημειώσεις για το μάθημα του γραμμικού.

 

Ελεύθερο Σχέδιο
Η εξάσκηση στο ελεύθερο σχέδιο γίνεται με το να σχεδιάζουν οι μαθητές εκ του φυσικού άψυχα αντικείμενα (συνθέσεις). Οι μαθητές μαθαίνουν να μεταφέρουν σωστά τις αναλογίες τις σύνθεσης αλλά και να την τοποθετούν αρμονικά στο χαρτί σχεδίασης. Χρησιμοποιώντας 5 βασικούς τόνους και την προσωπική γραφή του, ο μαθητής μεταφέρει πιστά τις φόρμες που δημιουργούνται από το φώς και την σκιά.

Γραμμικό Σχέδιο
Το γραμμικό σχέδιο διδάσκεται μέσα από πληθώρα αρχιτεκτονικά θέματα τα οποία βοηθούν τον σπουδαστή να κατανοήσει σταδιακά τόσο την αρχιτεκτονική ορολογία, όσο και την διαδικασία σχεδίασης.
Στο πρώτο στάδιο ο σπουδαστής εξοικειώνεται με την επιφάνεια σχεδίασης και εξασκείται στο να χειρίζεται σωστά τα όργανα σχεδίασης, μέσα από απλά γεωμετρικά σχήματα (ευθείες και κύκλοι), να οργανώνει σωστά το σχέδιο του, αλλά και το πώς να διορθώνει τυχών λάθη.
Στο δεύτερο στάδιο ο σπουδαστής μαθαίνει το πώς να μεταφέρει σωστά και υπό κλίμακα ένα αρχιτεκτονικό θέμα στο χαρτί σχεδίασης. Μέσα από διάφορα σχεδιαστικά θέματα μαθαίνει και εξασκείται στο να τοποθετεί σωστά το θέμα στο χαρτί, να χρησιμοποιεί τα πάχη των γραμμών και δημιουργικά, να σχεδιάζει γράμματα, αλλά και να διαβάζει και να χρησιμοποιεί τα σύμβολα.

 

Διδάσκοντες:
Ελεύθερο σχέδιο: Μπαρτζώκας Βασίλης (αριστούχος απόφοιτος Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Αθήνας)
Γραμμικό σχέδιο: Παπάζη Κωσταντίνα (αριστούχος απόφοιτη Αρχιτεκτονικής Εσωτερικού Χώρου)

 


 
IMG 0333  IMG 0334 

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Τηλέφωνο : 210 - 6140077

E-mail : bv@bartzokas.gr

 facebook logo  youtube