Ερωτήσεις για την Καλών Τεχνών

Πόσες φορές την εβδομάδα πρέπει να παρακολουθώ;

Αυτό εξαρτάται από το στόχο που βάζει κανείς αλλά και τον χρόνο που διαθέτει. Σε κάθε περίπτωση όσο περισσότερο τόσο το καλύτερο.
Πότε διενεργούνται και πόσο διαρκούν οι εξετάσεις των Σχολών Καλών Τεχνών;
Οι εξετάσεις για τις Σχολές Καλών Τεχνών διεξάγονται τον Σεπτέμβρη κάθε έτους και διαρκούν συνήθως τρεις εβδομάδες ανάλογα με των αριθμό των υποψηφίων. Οι υποψήφιοι χωρίζονται σε τρεις ομάδες και κάθε ομάδα έχει στην διάθεσή της πέντε μέρες.

Τι δικαιολογητικά χρειάζονται για τις εξετάσεις των Σχολών Καλών Τεχνών;

1. Τα δικαιολογητικά των υποψηφίων υποβάλλονται από τον ίδιο τον υποψήφιο ή από νόμιμα εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπο του κάθε χρόνο στη γραμματεία του τμήματος Εικαστικών Τεχνών της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, από 25 μέχρι και 31 Αυγούστου εκάστου έτους, και είναι:
α) Αίτηση συμμετοχής
β) Τίτλος σπουδών και
γ) Δύο (2) μικρές φωτογραφίες του υποψηφίου.
2. Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων, προκειμένου να κριθούν για την υπαγωγή τους στην κατηγορία εκείνων που έχουν ιδιαίτερη καλλιτεχνική προδιάθεση, υποβάλλονται στη Γραμματεία του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών από 1 μέχρι και 10 Ιουνίου κάθε χρόνο, και συνοδεύονται από φάκελο με σχετικές εργασίες.
3. Η αίτηση συμμετοχής στις εξετάσεις είναι έντυπη και χορηγείται στους υποψηφίους από τη Γραμματεία του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, κατά τη χρονική περίοδο υποβολής των δικαιολογητικών των υποψηφίων.
4. Με την υποβολή των δικαιολογητικών συμμετοχής ελέγχονται τα ατομικά στοιχεία του υποψηφίου σύμφωνα με την αστυνομική του ταυτότητα ή το διαβατήριο, που επιδεικνύει στο Γραμματέα του τμήματος Εικαστικών Τεχνών της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών. Σε περίπτωση που ο υποψήφιος στερείται για οποιονδήποτε λόγο δελτίου αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου επιδεικνύεται πιστοποιητικό του Δήμου ή της Κοινότητας που φέρει επικυρωμένη φωτογραφία του.
5. Σε κάθε υποψήφιο παραδίδεται πριν από τις εξετάσεις «Δελτίο ταυτότητας υποψηφίου», το οποίο φέρει επικυρωμένη τη φωτογραφία του, αναγράφει τα ατομικά του στοιχεία και έχει υπογραφεί από τον Γραμματέα του τμήματος Εικαστικών Τεχνών της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών.

Επηρεάζει ο βαθμός απολυτηρίου την εισαγωγή μου στις Σχολές Καλών Τεχνών;

Οι σχολές Καλών Τεχνών είναι ανεξάρτητες από το σύστημα των πανελλαδικών εξετάσεων και γι αυτό το λόγο ο βαθμός απολυτηρίου δεν επηρεάζουν καθόλου στην εισαγωγή κάποιου στις Σχολές Καλών Τεχνών.

Πόσοι μπαίνουν κάθε χρονιά στις Καλών Τεχνών;

Οι επιτυχόντες είναι περίπου ενενήντα με εκατό στην Αθήνα και άλλοι τόσοι στην Θεσσαλονίκη και Φλώρινα.

Δεν έχω απολυτήριο Λυκείου, μπορώ να δώσω στις Καλών Τεχνών;

Παρόλο που οι Σχόλες Καλών Τεχνών είναι Ανώτατης εκπαίδευσης, δίνεται η δυνατότητα σε άτομα με ιδιαίτερη καλλιτεχνική προδιάθεση που δεν έχουν απολυτήριο Λυκείου να δώσουν εξετάσεις. Οι υποψήφιοι αυτοί καταθέτουν φάκελο ο οποίος πρέπει να περιέχει τουλάχιστον δεκαπέντε έργα στις Σχολές τον Ιούνιο, και εφόσον κριθούν ικανοί τους επιτρέπεται να διαγωνιστούν τον Σεπτέμβρη κανονικά μαζί με τους υπολοίπους υποψηφίους.

Προσοχή!!! Φάκελος πρέπει να κατατεθεί σε κάθε σχολή ξεχωριστά.

Είμαι απόφοιτος ΑΕΙ - ΤΕΙ, μπορώ να δώσω εξετάσεις στις Σχολές Καλών Τεχνών;

Έχεις την δυνατότητα μέσω τις κατατακτήριες εξετάσεις να εισαχθείς στην καλών τεχνών. Οι εξετάσεις για τα εργαστήρια ζωγραφικής είναι :
a) Άσκηση με χρώμα σε μοντέλο (διστάσεις τελάρου 70 x 100cm)
b) Άσκηση σχεδίου από ελεύθερη σύνθεση πάνω σε θέμα που θα δοθεί αυθημερόν (διστάσεις τελάρου 70 x 100cm)
c) Οφείλουν να προσκομίσουν φάκελο με 15 έργα τουλάχιστον (την τελευταία μέρα των εξετάσεων)
Οι εξετάσεις για τα εργαστήρια χαρακτικής και γλυπτικής είναι ίδιες με τις παραπάνω με τη διαφορά ότι αντί για χρώμα ζητιάνε άσκηση σχεδίου από μοντέλο.

Πότε είναι οι κατατακτήριες των Σχολών Καλών Τεχνών;

Οι κατατακτήριες διεξάγονται κάθε Δεκέμβρη. Διαρκούν πέντε μέρες και την τελευταία μέρα ο υποψήφιος παραδίδει μαζί με τα εκεί έργα του και φάκελο με έργα του που έχει δημιουργήσει εκτός της σχολής.
Πόσοι μπαίνουν με κατατακτήριες εξετάσεις κάθε χρόνο;
Από ΑΕΙ μπαίνουν 2% και από ΤΕΙ 5% και τα άτομα που δίνουν εξετάσεις είναι περίπου 100.


Ερωτήσεις για το τμήμα της Αρχιτεκτονικής

Πότε πρέπει να ξεκινήσει κάποιος να κάνει σχέδιο για τις Πανελλήνιες;

Επειδή κατανοούμε ότι το πρόγραμμα των μαθητών είναι αρκετά φορτωμένο στην τελευται τάξη του Λυκείου προτείναμε να ξεκινήσει κανείς από την Β’ Λυκείου έτσι ώστε να μην πιεστεί πολύ.

Πόσο μετράει ο βαθμός από το γραμμικό και το ελεύθερο σχέδιο στο συνολικό βαθμό στις πανελλαδικές εξετάσεις;

Τα μόρια που προκύπτουν από τα ειδικά μαθήματα είναι σε ποσοστό 20%, δηλαδή έως και 4000 μόρια.

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Τηλέφωνο : 210 - 6140077

E-mail : bv@bartzokas.gr

 facebook logo  youtube