ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΣΧΟΛΕΣ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ HOBBY

Το τμήμα της Καλών Τεχνών έχει ως στόχο την προετοιμασία των υποψηφίων για τις εισαγωγικές και τις κατατακτήριες εξετάσεις των Σχολών Καλών Τεχνών Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων και Φλώρινας καθώς και σε αντίστοιχες σχολές του Εξωτερικού.
Οι σπουδαστές εξασκούνται στην παρατήρηση και απεικόνιση διαφόρων θεμάτων (γυμνό μοντέλο, προτομές, συνθέσεις αντικειμένων) και στην καλλιέργεια του αισθητικού κριτηρίου έχοντας ως στόχο την κατασκευή ζωγραφικών έργων-σχεδίων.
Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στον προσωπικό τρόπο έκφρασης και ρυθμό του κάθε σπουδαστή, έτσι ώστε όχι μόνο να αποφθεχθεί η τυποποίηση της δουλειάς του, αλλά και για να αξιοποιήσει τις δυνατότητες του.

 

Ελεύθερο σχέδιο
Η εξάσκηση στο ελεύθερο σχέδιο γίνεται με το να σχεδιάζουν οι μαθητές εκ του φυσικού αγάλματα, αντικείμενα - συνθέσεις και γυμνό.
Κατά τη διάρκεια εξέλιξης του σχεδίου του μαθητή υποδεικνύονται οι διορθώσεις που πρέπει να γίνουν και ταυτόχρονα γίνεται ανάλυση και εξηγείται και θεωρητικά το αντίστοιχο εικαστικό πρόβλημα .
Ο μαθητής μαθαίνει πώς να συνθέτει αρμονικά το σχέδιο του και πώς να μεταφέρει σωστά τις αναλογίες του θέματος, στο χαρτί του.
Στη συνέχεια μαθαίνει να αντιλαμβάνεται την έννοια της φόρμας, της δομής του σχεδίου αλλά και το πώς να χρησιμοποιήσει μια πλούσια τονική κλίμακα και διαφορετικές ποιότητες γραφής ως εργαλεία, για να αποδώσει την εντύπωση του φωτός και των υλικών στο χαρτί του.


Χρώμα

Στο μάθημα του χρώματος ο μαθητής μελετάει τις επιρροές του φωτός και του χρώματος πάνω στα αντικείμενα και το πώς αλληλοεπηρεάζονται, αντανακλάσεις κτλ. Με την βοήθεια του χρωματικού κύκλου μαθαίνει τις έννοιες των συμπληρωματικών χρωμάτων, τα ψυχρά και τα θερμά.


Ελεύθερο θέμα – Λεκτικό θέμα – Αναδόμηση της Σύνθεσης

Ο διαγωνιζόμενος καλείται να αποδώσει με ελεύθερο τρόπο ένα έργο με θέμα που δίνεται αυθημερόν και ένα έργο με ελεύθερο θέμα που κάνει ο κάθε εξεταζόμενος απ' το μυαλό του. Για την σωστή προετοιμασία γίνονται διάφορες ασκήσεις με χρώμα, κάρβουνο και μολύβι με παρατηρήσεις που αφορούν την σύνθεση και πολλά προσχέδια...

Διδάσκων: Μπαρτζώκας Βασίλης (αριστούχος απόφοιτος Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Αθήνας)

 

IMG 0225  IMG 0296  IMG 0302 

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Τηλέφωνο : 210 - 6140077

E-mail : bv@bartzokas.gr

 facebook logo  youtube